top of page

Een ontdekkingsreis in 4 levenslessen

Al 50 jaar ben ik op ontdekkingsreis. Tijdens mijn tochten ontdekte ik dat niet alleen ikzelf, maar ook veel andere mensen op zoek zijn naar een betekenis.


Succes gaat niet over geld en prestige, maar over de betekenis die je geeft aan mensen - Johan De Corte

Wij kunnen zichtbaar zijn door een meerwaarde te creëren voor onszelf, voor ons gezin en op het werk. Meer en meer werd ik mij hiervan bewust en ben ik voor mezelf op zoek gegaan wat mijn betekenis zou kunnen zijn in deze maatschappij. Welke bijdrage ik zou kunnen leveren en op welke manier.


Ga niet waar de weg je leidt, maar ga waar geen pad is en laat je eigen spoor achter - Ralph Waldo Emerson

Tijdens mijn tochten heb ik niet altijd de meest evidente paden bewandeld. Daarnaast besefte ik niet altijd of de ingeslagen weg wel de weg was die mij zou leiden naar mijn bestemming. Als ik nu terugblik, ben ik tot 2 belangrijke bevindingen gekomen.


Ten eerste: ik heb altijd een keuze. En de weg die ik koos op een bepaald moment was steeds de juiste. Ook al leidde deze weg niet tot het resultaat dat ik verwacht had.


Ten tweede: als ik terugkijk, kijk ik niet naar wat ik heb gemist, maar geniet ik van welk spoor ik heb achtergelaten en van wat ik daaruit heb geleerd. Met die nieuwe inzichten kies ik telkens weer een nieuw pad.

Wie anderen wil leiden, moet eerst zijn eigen meester worden - P. Massinger

Iedereen is uniek en kan van daaruit het verschil maken. Ik geloof in persoonlijk en authentiek leiderschap. Wees transparant in wat je doet en vooral: zeg wat je doet en doe wat je zegt. Vooraleer je anderen begint te leiden, begin steeds bij jezelf. Ik kijk regelmatig in de spiegel en stel mij 2 vragen: waar ben ik fier op? En vooral: wat kan ik nog anders doen? Daarnaast ben ik ook dankbaar voor de mensen die mij een spiegel hebben vóórgehouden. Dat was confronterend, verrassend en verrijkend. Het waren spiegels die mij geleid hebben tot wie ik vandaag ben en waar ik nu sta. Thanks folks!

Iedereen heeft een bestemming, maar niet iedereen durft die te volgen. Ik deed het gelukkig wel …

Diep van binnen willen we allemaal het gevoel hebben dat we een verschil hebben gemaakt. Dat we op de een of andere manier belangrijk zijn in het grote geheel van de dingen. Toch voelen we ons geremd. We zijn bang dat we niet hebben wat nodig is om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Ik heb de remmen losgelaten en de stap gezet. Ik ben gestart met een nieuwe tocht onder het motto ‘B-visible’. Misschien kan ik voor jou iets betekenen in jouw tocht. Vanuit mijn passie, missie en expertise wil ik jou graag coachen in de zoektocht naar jouw bestemming. Jouw rugzak vullen met jouw eigen ervaringen. En vooral jouw schouders sterker maken om die rugzak te dragen.


Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten …

JohanOpmerkingen


bottom of page